Matkustaminen pienen lapsen kanssa voi olla taidetta, mutta valtaosin käytännöllisten ratkaisujen avulla taiteestakin saadaan toimiva kokonaisuus. Majoitus näyttelee lomalla tärkeää roolia, vaikka kämpillä ei vauvan tai taaperon kanssa koko lomaansa viettäisikään.
Vauvan tai pienen lapsen kanssa matkustaessa tärkeään asemaan asettuu kaksi valintaa: reitin ja kulkuvälineen valinta sekä majapaikan valinta. Tällä kertaa keskitymme jälkimmäiseen, sillä kesäreissun majapaikojen mietintä käy ainakin meidän perheessä juuri nyt kuumimmillaan.
Majapaikan pitää täyttää suurin osa lomatoiveista. Olet tekemisissä sen kanssa päivittäin ja siivittää lomaasi siinä kuin koti arkea. Mitäköhän viimeisimmästä matkastakin Sri Lankassa olisi tullut kämäisessä paikassa.
Noh, sekin tuli testattua käydessämme safarilla Udalawawessa ja yövyttyämme huoltsikan takapihan hyvätasoista motellia vastaavassa paikassa. Hyvätasoinen se ei olisi ollut Suomen mittakaavassa, mutta tropiikissa kyllä. Ei tehnyt paljoa mieli lasta lattialla leikittää edellisten vieraiden keksin murusia kantavien muurahaisten ja niitä herkuttelevien hyönteisten lomassa ja pinniskin oli liasta ruskean tahmea. Voi yök.
Norsusafarille piti päästä ja siksipä tyydyimme yhden yön verran tähän karmivuuteen. Tytär nukkui tuon yön poikkeuksellisesti välissämme.
Onneksi loma alkoi ja loppui autiorannoilla lepäävissä paratiiseissa sekä meidän makuumme sopivissa pienemmissä, mutta laadukkaammissa boutique-hotelleissa. Huoltsikkakokemus unohtui nopeasti ja siitä tuli vain yksi hauska tarina jälleen matkamuistoihin.
Ei lapsi voinut leikkiä murusia kantavien muurahaisten ja niitä herkuttelevien hyönteisten lomassa, pinniskin oli liasta ruskea
Kriteereitä ja yllätyksiä
Majapaikkaa valitessa kannattaa muistaa, että aika häviävän pieni osa matkoista onnistuu niin, että kaikki majoitukselle asetetut kriteerit täyttyisivät. Ei välttämättä edes rahalla.
Joskus sitten puitteet yllättävät kriittisimmänkin. Ystäväni kävi juuri Kööpenhaminassa vuosikkaansa kanssa. Kotinsa vuokralle laittaneen perheen Airbnb-majoituksessa ei löytynyt vain lapselle perusleluja vaan jopa pieni pallomeri. Siitäkö sitten irtosi riemua koko lomaporukalle.
Muhevimpia ja muistorikkaimpia yllätyksiä ei majoituksilta osaa aina edes toivoa. Itse rakastuimme aikoinaan Italian Cinque Terressä pre-honeymoonillamme pengermökkimme pieneen salviapuutarhaan. Yhä edelleen salvian maut vievät mielemme ja sydämemme tuon unohtumattoman reissun tunnelmiin.
Majapaikan valinta
Joku joskus kysyi, mitkä ovat ne ensisijaiset kriteerit, joilla valitsette hotellin. No, olemme tyytyväisiä, jos majoituksesta löytyy keittiö, keittotila tai vedenkeitin. Syöttötuoli ja pinnasänky ovat myös ehdoton plussa.
Turvallisuudesta emme myöskään tingi. Millaisessa ympäristössä majapaikka sijaitsee? Millaiset on tilat olla ja liikkua huoneessa, millaiset sen ulkopuolella? Kaikki lapset ovat tässä suhteessa omanlaisiaan ja kehitysvaihe asettaa omat vaatimuksensa.
Tämän jälkeen mietimme lomanviettotapaa ja liikkumista matkallamme. Olemmeko majapaikassa vain yhden tai useamman yön? Mitä paikassa aiomme tehdä: löysäillä leppoisasti vai liikkua duracell-pupuna majoituksen ympäristössä? Onko paikka tukikohta vai pakollinen piipahdus?
Tämän jälkeen tulevatkin sitten kaikki majoitukselta vaadittavat ekstrakivat ominaisuudet matkan luonteen ja budjetin mukaan.
Muhevimpia ja muistorikkaimpia yllätyksiä ei majoituksilta osaa aina edes toivoa.
Merkittävää on tietenkin myös se, missä vaiheessa pikkumatkaajan liikkumisen opettelu ja aktiivisuustaso on. Joskus, varsinkaan alussa, liikkuminen ei vaatinut erityisiä ominaisuuksia majoitukselta, myöhemmin se on ollut yksi olennaisimmista vaatimuksista majoitusta etsittäessä. Pitää olla turvallista ja mielenkiintoista tilaa liikkua ja olla pienellekin seikkailijalle.
Kannattaa miettiä ensin, millaiselle matkalle olette lähdössä ja mitkä asiat ovat juuri teidän perheellenne tärkeitä yhdessäolon viettämisen kannalta. Oletteko juurikaan hotellilla tai majapaikassa? Tykkäättekö lokoilla auringossa ja vedessä majoituksen ympärillä vai aina sen ulkopuolella? Kannattaako ottaa aamiainen valmiina hotellista vai toimiiko teille viipyilevät yhteiset aamiaishetket vaikkapa terassilla ja oma keittiötila?
Varaamme usein majoituksen hävettävän myöhään, mutta silti sopiva ehdokas on aina löytynyt. Fiksumpi varaa hieman aikaisemmin
Varaamme usein majoituksen hävettävän myöhään, mutta silti sopiva ehdokas on aina löytynyt. Fiksumpi varaa hieman aikaisemmin, sillä valikoimaa on enemmän ja hinnat tietenkin huokeammat.
Suosittelemme käyttämään rohkeasti majoitussivustojen ilmaista peruutusmahdollisuutta, jos matkasuunnitelmat ovat vielä kesken. Näin lukitset alueen parhaan majoituksen, ehdit tarkentaa reissureittiä sekä miettiä asiaa ennen lopullista vahvistusta ja maksua. Nerokasta.
Kuinka pitkään majoitumme?
Lapsen myötä majoituksissa viipymisen rytmi on muuttunut. Aiemmin pysyimme kussakin kohteessa vain hetken, eli noin 1-4 päivää. Nykyään pyrimme välttämään yleensä yhden yön paikkoja, sillä siirtyminen pienen lapsen kanssa ja perheen kamojen kokoaminen kerta toisena jälkeen on stressaavaa.
Optimaalisimmin pysymme nykyään yhdessä majapaikassa 3-6 päivää. Meille lähes viikko on yllättävän paljon, sillä taidamme olla lähes nomadisieluisen liikkuvaista porukkaa reissatessamme. Kolmen viikon Alppien ja Sardinian pyrähdyksellä meillä on yhteensä 7 yöpaikkaa, joista 2 on yhden yön majoituksia.
Ai miksi ei yhden yön viipymisiä? No enää se ei yksinkertaisesti useinkaan onnistu, että otat hammasharjan ja yöpuvun yhdeksi yöksi laukusta – ja jatkat kätevästi sekunnissa matkaa seuraavana päivänä.
Jotenkin onnistumme levittämään 10 minuutissa ympäri huonetta puolet omaisuudestamme ja kotiutumaan majapaikkaan. Aina tarvitaan sinkkivoidetta, tuttinauhaa, unipeittoa, laastaria, fairya, hiusharjaa tai sukkaparia, joka on ihan varmasti joka kerta rinkan pohjalla. Siis ihan aina.
Ja tietenkin kaiken pakkaaminen seuraavana päivänä vie auttamattomasti hyvää loma-aikaa.
Olemme siis valinneet mieluummin sellaisia tukikohtia, jonka ympäriltä tai kohtuullisen matkan päästä löytyy tekemistä useammaksi päiväksi. Tällöin tulee keskityttyä itse lomaan, ei pakkaamiseen ja liikkumiseen.
Lapsen myötä majoituksissa viipymisen rytmi on muuttunut.
Nämä yksityiskohdat tsekkaamme!
Tässä muutamia yksityiskohtia, johon emme ikimaailmassa olisi kiinnittäneet majoituksessa huomiota aikaisemmin kahdestaan matkustellessamme. Nykyään ne kolkuttelevat terveellä tavalla takaraivossa reissusuunnitelmia tehdessä:
Tähdet, arvostelut ja varustelu
- Majapaikan tasoon kannattaa kiinnittää huomiota. Me olemme aiemmin viihtyneet kahdestaan vallan hyvin suositelluissa 2 tähden hostelleissa. Iän myötä on vaatimustaso noussut, mutta vain hienoisesti. Lapsen kanssa olemme tehneet sen sijaan vielä pientä upgreidausta majapaikkojen suhteen.
- Viime matkalla taisi tähtiä olla kivoissa paikoissa neljä. Joskus niitä on ollut kaksi tai kolme. Tähtien määrä ei kuitenkaan kerro vielä majoituksen sopivuudesta suuntaan tai toiseen. Lisäksi tähtimerkintöjen taso vaihtelee hyvin paljon maittain.
- Meille kelpaa toisinaan kyllä kahden tai nollankin tähden paikka, jos muut speksit ovat kunnossa.
- Tähtiä tärkeämpi kriteeri ovat majapaikan saamat arvostelut. Arvostelujen paras anti on selvittää, vastaavatko majoituksen kuvat ja kuvailut sekä hinta asiaa oikeassa elämässä.
- Yleensä yritämme löytää arvosteluasteikolla 9/10 tai 4/5 saaneita majapaikkoja. Varaussivuston lisäksi kannattaa tsekata Tripadvisorissa annetut arvostelut. Tuplatsekkaus takaa sen, ettet ole lukemassa majapaikan frendien loistavia arvosteluja.
- Ihanimmat kokemukset on tietenkin lähes kymppiä hipovissa paikoissa. Joissain kohteissa hyvin harva majoitus saa kuitenkaan korkeita pistemääriä. Tällöin lähdemme yleensä siitä, että valitsemme majoituksen, joka on saanut vähintään 8,5 tai 3,5 – ne ovat toisinaan jo hurjan hyvät lukemat.
- Arvostelupisteet eivät kuitenkaan kerro kaikkea. Joskus pisteet laskevat esimerkiksi yksitoikkoisen aamiaisen takia, joka saattaa vääristää tulosta kovasti, sillä eri puolella maailmaa aamiaisstandardi on niin erilainen. Monta kertaa joku on moittinut aamiaista arvosteluissa, mutta meille suomalaisille matkaajille se on ollut vallan oiva setti. Toisinaan pisteitä laskevat lika, homeet, luteet tai ötökät. Tällaisen pitäisi ainakin meidän mielestä laskea tulosta huomattavasti enemmän kuin se, kuinka montaa marmeladia aamiaispöydässä on tarjolla. Kirjallisia arvosteluja kannattaa aina siis silmäillä läpi tarkasti.
- Myös arvostelijoiden määrä vaikuttaa. On todella harvinaista, että majapaikka saa kovimpia kärkituloksia, jos arvostelijoita on satoja. Joskus muutamakin hyvä arvio riittää kertomaan majoituksen laadun.
Parveke, patio, terassi, tilaa vanhemmille olla kahdestaan
- Etenkin lämpimissä kohteissa aamuisin tai tullessamme päivän touhuista, on kiva hengailla majapaikan ulkotiloissa. Joskus tähän toimii iso terassi tai patio, joskus hotellin piha.
- Viime aikoina olemme mieltyneet yhä enemmän majoituksessa vuokrapaikkoihin, joissa on paljon vapautta omalle päivärytmille ja usein mahdollisuuksia sekä tilaa vanhemmille istuskella iltaa, kun tyttö on painunut yöunille. Siis tietenkin, jos olemme löytäneet paikan, jossa on parveke tai terassi.
- Toisaalta nyt olemme ehtineet matkustaa tyttäremme kanssa jo niin paljon, että rattaisiin nukahtaminen ei ole hänelle mikään ongelma, joten myös ravintolassa piipahtaminen iltamyöhällä onnistuu tarvittaessa.
- Parveke tuntuu jotenkin yllättävän tärkeältä nykyään. Ehkä se on tämä suomalaisuuskin. Kun joudut viettämään talvella niin paljon aikaa sisällä, haluat lomalla ulos.
Vedenkeitin, jääkaappi, keittotila, keittiö
- Opimme nopeasti jo vauva-aikana, että vedenkeitin on hyvä ystävä yllättävälle nyrkkipyykille sekä tuttipullon ja ruokatarvikkeiden pesemiseen hotellihuoneessa.
- Keittiötila ja jääkaappi ovat ihan luksusta. Maidot kun pitää säilöä johonkin, samoin puoliksi syödyt sosetuubit ja avautut kuivatkin ruuat hyönteisten varalta. (Ja hei, nimenomaan tuubit, sillä lasipurkkien kanssa matkustaminen on sekä painava että rikkoutuessaan tuhoisa kombinaatio).
Pinnasänky, oma matkasänky
- Jos majapaikassa on saatavailla pinnasänky valmiina, on se tietty ihan mielettömän kätevä juttu. Ei tarvitse roudata mukana omaa matkasänkyä. Jos se on ilmainen tai edullinen, pisteet nousevat entisestään.
- Toisissa paikoissa pinniksen löytäminen hyvästä majapaikasta on haasteellista tai pienen lapsen vanhemmat koitetaan ryöstää. Sardiniassa olemme löytäneet majoituksia, joissa hotellin tarjoamasta matkapinniksestä joutuu pulittamaan 50 euroa yössä. Hulluinta on, että yhden yön kustannuksella rahalla saat Italiasta kaupasta ihan samanlaisen uuden matkasängyn. Emme kuitenkaan joka reissulle halua ostaa uutta pinnistäkään, joka olisi kuitenkin jätettävä matkan varrelle lähtiessämme kotiin.
- Myös omaa matkasänkyä (Koo-di) olemme kantaneet ahkerasti mukanamme. Kuplasänky lattialle ja huiveja päälle, jos tarvitsee himmentää valoja tai ääniä pienen hotellihuoneen vuoksi – ja voilá!
Lapsenvahtipalvelu, majapaikan oma ravintola, muut ylimääräiset lapsen varusteet
- Joskus emme ole saaneet lapselle omia pyyhkeitä. Valitsemalla majapaikan, jossa henkilökuntaa ja palvelutasoa on kehuttu, voi myös vaikuttaa siihen, miten hyvin saat ne puhtaat pyyhkeet lapsellekin.
- Toisissa paikoissa (kuten esimerkiksi Sri Lankassa ja Curaçaolla) oli hyvä olla majapaikassa oma ravintola, jonne mennä illalliselle lapsen kanssa. Toisissa on toiminut parhaiten oma keittiö, kuten Sisiliassa, jossa kävimme syömässä ravintolassa kerran päivässä joko iltapäivisin tai iltaisin. Loput ihana paikalliset herkut haettiin supermarketista ja nautittiin omalla terassipöydän ääressä.
- Lapsenvahtipalvelua olemme käyttäneet tähän mennessä tasan kerran Thaimaassa. Vaikka tykkäämme tehdä reissussa asioita nimenomaan yhdessä perheenä, eikä se meitä mitenkään erityisesti rasita, 5 viikon Aasian kiertueella muutaman tunnin melontareissu ihan kahdestaan tuntui äärettömän tärkeältä henkiseltä voimavaralta.
- Joskus tuntuu, että suuressa roolissa perheemme viihtymiselle on yksinkertaisesti vieraanvarainen henkilökunta tai omistajaperhe. Aito ystävällisyys luo monta ihastuttavan mukavaa tilannetta. Viimeksi Sri Lankan Kalametiyassa ravintolan tarjoilijat ottivat joka ruokailumme loppupuolella tyttäremme ja kävivät tarkkailemassa lähiympäristön luontoa, kuten gekkoja, sammakoita, kilpikonnia ja oravia. Me vanhemmat saimme hyvän mielen eläimistä innostuneen lapsen vuoksi, tyttären eläintietoisuus (ja englanninkielentaito – siis oikeasti! :o) kasvoi ja me vanhemmat saimme istuskella lomalla hetkittäin aikuisten kesken.
Kun joudut viettämään talvella niin paljon aikaa sisällä, haluat lomalla ulos.
Siisteys, hygienia
- Meille tärkeintä lapsen kanssa on ollut, että majapaikka on siisti ja mahdollisimman puhdas ja homeeton (monissa tropiikkikohteissa uskomattoman haastava asia selvittää).
- Myös peseytymis- ja hygieniatilojen siisteys on ensisijaista, sillä ne kertovat usein koko majoituksen puhtaudesta.
- Älä anna kuitenkaan varaussivustojen kuvien hämätä, vaan katso arvosteluita. Joskus hieman vanhuuttaan kulahtanut asunto voi olla kehuttu siisteydestään ja puhtaudestaan, vaikka asia näyttää likaisuudelta kuvissa.
Pienten lasten vanhempien pitää saada nukkua joskus myös lomilla.
Uima-allas
- Vaikka altaalla uiminen ei olisi koko loman sisältö, on tietenkin mukavaa ilakoida uudessa vesielementissä pikkuseikkailijan kanssa.
- Vauvan kanssa ei aina olla uskaltauduttu mereen rantaveden likaisuuden vuoksi, mutta altaalla on tullut vietettyä moni ikimuistoinen hetki. Eihän sekään nyt ihan puhtoista ole, mutta parempaa kuin puhdistamaton merivesi vauvan kannalta.
- Jokaisen allasreissun jälkeen suihku tai huuhtelu juomapullossa olevan veden avulla säästää vauvan ihoa turhalta ärsytykseltä. Herkkäihoiselle on erityisen tärkeää, että suihku löytyy läheltä allasta tai merta.
- Lapsen kasvaessa on uskaltauduttu mereenkin ja tyttären ollessaan 9 kuukautta vanha polskittiin jo Thaimaan saarilla.
- Uima-allas on tärkeä elementti, vaikka rannalla aikaa viettäisikin. Sen takia usein valitsemme nykyään uima-altaallisia majapaikkoja.
- Aina ei voi uima-allas edellä lähteä majapaikka etsimään, joten tästäkin toki poikkeuksia löytyy.
- Kaikkein optimaalisin tilanne on, jos uima-altaasta löytyy matalampi osa, jossa lapsi voi itse kävellen tai istuen leikkiä. Myös kahluuallas toimii hyvin. Olemme välillä ratkaisseet tämän haasteen ottamalla mukaan oman pienen puhallettava kahluualtaan.
Älä anna kuitenkaan varaussivustojen kuvien hämätä, vaan katso arvosteluita.
Hyönteiset
- Myös ötökkätilanne on tärkeä selvittää. Hyttysiltä suojautumiseen on monia tapoja yleisesti, mutta jos majapaikka on kovin pimeä, metsäinen ja kostea, voi ihoa syöviä ötököitä olla liikaa ja ne eivät todellakaan rajoitu perushyttyseen.
- Hotellihuoneen patjat ja pinniksen patjat kannattaa myös aina tsekata jo huoneeseen saapuessa luteiden varalta. Älä rojauta siis laukkujasi sängylle ennen ludetilanteen tarkastamista.
- Ja lattia! Sen pitää olla puhdas, sillä lattialla puolet majapaikassaoloajasta vietetään varsinkin taaperoaikana.
Mitä vältämme majapaikoissa?
- On asioita, joihin emme koskaan ikinä aiemmin kiinnittäneet huomiota, mutta nyt haukansilmämme etsivät niitä varaussivustojen kuvista ja teksteistä. Jos asia ei käy ilmi, kysymme asiaa tai hylkäämme majoitusehdokkaan.
- Tarkkailtavia asioita ovat mm. pitkät (kaiteettomat) portaat, isot kaiteiden välit parvekkeilla tai kattoterassin liian matalat kaiteet. Liian paljon pikkutavaraa ja heppoisia kaatuvia huonekaluja majoituksessa.
- Näitä vältämme AINA (käyvät ilmi usein arvosteluista) mm. lika, home/kosteusvauriot, hyönteiset (hyttyset, luteet, torakat, hämähäkit ja kaikki ne maailman muut karmeimmat otukset, jokta ovat kuvailtavissa rvosteluihin, mutta joiden nimeä emme tiedä), punaisten lyhtyjen alueet ja rauhaton rautatieasemien seutu tai turvattomat syrjäkujat. Vältämme myös ravintola- tai ostoskaduilla sijaitsevia majoituksia, joissa on melu kuuluu huoneisiin tai hotelleita, joissa ei ole kunnon äänieristystä. Pienten lasten vanhempien pitää saada nukkua joskus myös lomilla.
- Myös bilehotellit ja liian isot resorttikompleksit ovat vaikeita. Iso hotelli vähentää huomiota yksittäisen asiakkaan tarpeisiin ja tuo sen sijaan paljon erilaista, myös lapsikielteistä tai perheenä liikkujalle muutoin haastavaa populaa ympärille. Sellainen kombinaatio, joka ei meitä miellytä.
4 Comments
Me olemme lasten kasvaessa madaltaneet omia majoituskriteereitämme rutkasti, koska lapset tuntuvat selviävän missä tahansa. He ovat yleensä eniten innoissaan niistä majoituksista, missä asumme mahdollisimman ahtaasti, vaikka kotona toivottaisiinkin lisää tilaa. Periaatteena on viime vuosina ollut löytää mahdollisimman pieniä – ja mielellään perheomisteisia – majoituksia, joissa henkilökunnalla on aikaa olla läsnä juuri meitä varten. Kodinomainen ympäristö myös helpottaa huomattavasti, kun lapset voi laskea keskenään liikkumaan, eikä heitä tarvitse olla koko ajan saattamassa resortin toiselle laidalle.
Siisteys ja turvallisuus ovat toki isoja kriteerejä – niissäkään ei aina voi soveltaa ihan länsimaisia kriteerejä, mutta tärkeintä on, että perusasiat ovat kunnossa. Pidemmillä matkoilla on myös hyvä vähän vaihdella majoitusten tyyliä: yritämme esimerkiksi totuttaa lapset siihen, ettei joka hotellissa ole uima-allasta, vaan sen aika on jossain muussa vaiheessa matkaa. Ja majoitus on ehdottomasti syytä suhteuttaa siihen, mitä kohteessa on tarkoitus tehdä: jos käytössä on vain hotellihuone isossa kaupungissa, täytyy olla valmis olemaan liikkeellä paljon; kun taas kohteessa, missä on käytössä piha-aluetta, voi viettää paljon enemmän aikaa majapaikassa ja sen ympäristössä.
Hyviä pointteja! Meillä ei koskaan kaupunkilomilla ole tärkeää tietenkään olla uima-allasta, mutta aurinkolomilla siitä tykkäämme jo perheen äidinkin vesikammon takia: https://www.jetlaggies.com/pohjan-kammo-miten-vetta-pelkaava-voi-nauttia-paratiisissa/ Kriteereitä emme ajatelleet jatkossakaan kysyä lapselta. Kyllä ne ovat aina ihan aikuisten valitsemia omien mukavuustekijöiden vuoksi;) Lapset pärjäävät monissa oloissa, eivätkä kyllä valita pienistä asunnoista, kovista sängyistä tai aamiaisen koosta. Pienen lapsen kanssa olemme halunneet tehdä omasta olostamme mahdollisimman mukavaista ja tosiaan nuo pikkuruiset putiikkihotellit, B&B:t ja vuokramajoitukset, tuovat vieraanvaraisuudellaan usein ihanimmat majoituselämykset<3 Majoitus loman luonteen mukaan on kyllä paras punainen lanka, jota seurata.
Turvallisuus on kyllä ehdoton ykköskriteeri kun valitsemme majapaikan perhelomalle. Muuten haluaisin ajatella, että kaikenlaiseen on hyvä tottua ja sopeutua jo pienestä pitäen, mutta on silti pakko myöntää, että mukavuus ja laatu määrittelevät aika pitkälle sen minkä majapaikan valitsemme. Tässä oli paljon myös sellaisia vinkkejä, joita en ole itse osannut vielä ajatella, mutta jotka ovat kullanarvoisia seuraavaa perhematkaa suunnitellessa. Kiitos!
Tosi hyviä juttuja ja pointteja! Turvallisuus on ehkä tärkein kriteeri. Muutoin pyrin valitsemaan pieniä perheomisteisia ja kodikkaita majapaikkoja. Kyylään tosi tarkasti arvostelut ennen kuin teen varausta. Hotelleissa olen jotenkin löyhempi. Jos löytyy sänky ja ok aamiainen, niin se riittää ja tällöin 3-tähden hotla on yleensä valinta. Yleensä majoitutaan b&b- tai airbnb-tyylisissä paikoissa pidempään ja siellä saakin olla tarkempi kriteerien kanssa. Yleensä niissä kaikista parasta on vieraanvaraiset ja ystävälliset omistajat, jotka varmistavat viihtyvyyden lapselle. Mutta lapsen kanssa kaksin reissatessa arvostan myös hyvää sijaintia todella paljon.