Mitä pakata mukaan matkalle vauvan kanssa? Moni kaipaa pakkauslistaa avuksi, jotta voi arvioida, mikä on turhaa ja mikä tuikitärkeää. Vauvan kanssa matkalle lähdettäessä tavaramäärä kannattaakin aina arvioida sen perusteella, minne on lähtemässä, mikä on vauva ikä ja hänen yksilölliset tarpeensa – mutta ennen kaikkea se, mitä ilman tulette toimeen ja minkä voit jättää pois matkasta.
Moni pohtii kuumeisesti, mitä sen alle 1-vuotiaan kanssa sitten pitää oikein ottaa reissuun, koska kaikkea ei voi kantaa, kaikkea ei kaikkialta voi tai kannata ostaa ja jotenkin pitää pärjätä. Tässä meidän pakkauslista tavaroista, jotka ovat kulkeneet reissuissamme vauvan kanssa ennen hänen ensimmäistä syntymäpäiväänsä.
Lista on elänyt reissukohteen, edellisten matkojen tuoman kokemuksen ja tytön iän mukaan. Tällä pohjalla voi lähteä kuitenkin miettimään omaa pakkaamisoperaatiotaan. Ja tietenkin lisätä oman lapsen kannalta tarvittavat spessummat jutut.
Meidän listan sisältämällä tavaramäärällä on tehty niin viikon Irlannin reissu, kahden viikon Curaçaon riemuloma kuin kuukauden Aasian kiertuekin. Kylmempiin kohteisiin pitää lisätä tietenkin vähäsen lämpimämpää vaatetta sekä vähentää aurinkosuojia ja hellevaatteita.
Lista on elänyt reissukohteen, edellisten matkojen tuoman kokemuksen ja tytön iän mukaan.
Kuinka paljon tavaraa ja lisäkasseja mukaan?
Ja niin muuten, emme ole hukkuneet tavarapaljouteen matkalla. Vauvan myötä meille tuli ainoastaan rattaat ja hoitolaukku lisää matkatavaroiksi. Pienempään tavaramäärään pääsimme sillä, että vanhemmat vähensivät rajulla kädellä omia puoliturhia tavaroitaan pakatessa.
Meillä on siis aivan samalla tavalla kuin aiemminkin mukana yhä 2 rinkkaa, 2 käsimatkavaraa ja 2 käsimatkatavaraa (=kameralaukku+käsilaukku) (+ tietenkin rattaat). Toisin kuin aiemmin, nykyään toinen rinkka ja toinen käsimatkalaukku ovat omistettu kokonaan tytön tavaroille. Loput vanhempien hömpötyksille. Vähemmällä tulee hyvin toimeen ja lisäksi se helpottaa liikkumista.
Muistattehan pakata tarpeet siten, että käsimatkatavaroihin tulee ainakin yksi tuttipullo ja muut elintärkeät tavarat, joita ilman ette pärjää kohteeseen asti. Ja on tosi hyvä jakaa sekä lapsen että omat tavarat kahteen eri ruumaan menevään laukkuun, jotta yhden laukun mahdollinen katoaminen ei pilaa koko lomaa, eikä muuta sitä vauvantarvikkeiden metsästysreissuksi. Kohteessa voi sitten taas laittaa mukavuuden takaamiseksi lapsen tavarat toiseen ja vanhempien toiseen laukkuun.
Emme ole hukkuneet tavarapaljouteen matkalla. Vauvan myötä meille tuli ainoastaan rattaat ja hoitolaukku lisää matkatavaroiksi.
Ultimate pakkauslista vauvan kanssa matkustaessa
Perustarvikkeet
- Minigrip minitx3 – Mukana helposti kulkevia valmiita korvikejauheannoksia ja puuroannoksia varten, tuttien kuljettamiseen sekä kaiken pienen puhtaana pitämiseen. Mukaan reilu määrä, koska uudelleenkäyttö esim. kosteissa oloissa haastellisempaa kuin kotona.
- Minigrip 1l – Isommille tavaroille, kuten kosmetiikalle, puhdistuspyyhkeille jne. Näitä kuluu myös matkassa, eli ylimääräiset puhtaat pussit ovat aina tarpeen.
- Tussi – Kuulostaa hullulta, mutta kiva helpotus merkitsemiseen, jotta puuro- ja korvikepussit eivät mene sekaisin muiden pussien kanssa. Näin tiedät, missä pussissa on säilytetty vauvan hammasharjaa ja lusikkaa, missä lääkesaippuaa ja partakonetta tms.
- Sulkijax2 – Ikean tai muun puljun muoviset kestopussinsulkijat puuro- ja maitojauhepusseille, joita ei aina reissaamisen tuoksinnassa ehdi siirtää kerralla valmiiksi siisteihin annospusseihin. Sulkijan ja minigripin avulla pidät myös mahdolliset öttiäiset poissa vauvan ruuista. (Jos majoituksesta löytyy kylmäkaappi, sinnekin voi kriittisimmät jutut sujauttaa. Costa Ricassa meillä meni muurahaiset läpi jopa avaamattomiin ruokatarpeisiin ja jääkaappi huoneessa olisi ollut erittäinkin tervetullut yllätys.)
- Erilaisia leluja&kirjoja – Muutamia lapselle mieluisia pienikokoisia tai taittuvia, erilaisia leluja, jotka sopivat niin majapaikan lattialla leikiskelyyn kuin myös esim. rannalle. Meillä suurimmat hitit olivat helistyslelut, meidän perheen kielessä ”hesari”, eli pehmeä luettava kirja ja pinottavat kupit.
- 2-puoleinen teippi – Jos haluaa varmistaa, että mahdolliset hotellihuoneesta löytyvät lutikat eivät pääse sukeltamaan tavaroihin. Vanha niksi estää ryömiviä ötököitä hiipimästä laukkuun yön pimeinä tunteina, kun lattialla makaavien laukkujen ympärille virittää renkaaksi 2-puolisen teipin. Tätä kikkaa ei jouduttu koskaan kylläkään käyttämään. Muistathan tarkistaa hotellihuoneen sängyn lutikkakakattomuuden jo heti huoneeseen saapuessa.
- Tuttipullot – Aina 2 mukana päiväreissussa: toinen maidolle, toinen vedelle. Maitoannosten välissä pelkkä huuhtelu puhtaalla vedellä riittää kunhan tiskaa pullot kunnolla kerran vuorokaudessa. Olemme laskeneet ja havainneet, että yhteensä 4 tuttipullolla pärjää koko reissun, vaikka joku osanen menisi rikki tai häviäisi reissun päällä. Meillä jouduttiin luopumaan imetyksestä 4 kuukauden jälkeen, joten tuttipulloja on tosiaan reissuissa tarvittu. Suosittelemme kuitenkin tuttipullon käytön opettelemista ja ottamista reissuun kaikille, ehkä myös äidinmaidonkorvikkeeseen totuttelua, sillä meillä imetys nimenomaan loppui kesken reissun ja mitäpä olisimme tehneet, jos ei olisi maito maistunut pullosta.
- Vaunuverho – Myös huivi voi korvata, mutta silloin tarvitaan tuulisella kelillä jotkin pidikkeet, jotta verho pysyy kiinni kuomussa.
-
Manduca/BabyBjörn/kantohuivi tai vastaava – Kentälle ja koneeseenkin. Toimii kulkuvälineissä turvaistuimenkin korvaajana, kun sitä ei ole saatavilla.
-
Rattaat + niiden matkustuspussi – Pussia tarvitaan, jos ja kun laitetaan muiden käsimatkatavaroiden joukkoon hattuhyllylle tai ruumaan. Itse olemme käyttäneet Babyzen Yoyoja, jotka ovat kulkeneet koneen sisälle asti omassa kuljetuskassissaan.
- Huivitx4 – Nyt puhutaan todella tärkeästä tarvikkeesta reissussa: huiveilla voi suojata vauvan auringolta, hyttysiltä, tuulelta, kylmältä, virittää niistä ”teltan” rannalla, käyttää pyyhkeenä ja suojana, näkösuojana matkasänkyyn, varjona patiolla, vilttinä lämpimissä kohteissa iltaisin jne. Meillä yhdestä huivista tuli jopa nukkuessa halattavat ”turvahuivi”, jonka avulla tyttö pääsi helpommin uneen. Yksi monikäyttöisimmistä jutuista vauvan kanssa matkustaessa. Lisäksi kuumuudessa arjessa käytetyt peitot oli ainakin meidän pikkumatkaajalle too much, eli mukaan eri paksuisia ja kokoisia isoja huiveja.
- Itkuhälläri – Jos ei ole hälläriä, kännykkään vastaava sovellus. Olemme tykänneet itse videokuvallisesta versiosta, koska silloin olemme voineet hyvillä mielin istua iltaa huoneen ulkopuolella terassilla/puutarhassa ja tarkastaa lapsen vointi rämistelemättä huoneeseen katsomaan inahduksia.
- Totebägejä – Vauvantarvikkeiden määrän kasvaessa kasvavat tietenkin niihin tarvittavien kassien määrä. Tote bag ei vie tilaa juurikaan matkatavaroista. On tosi kätevää laittaa eri asiat erilaisiin totebägeihin (biitsikuteet, vaipanvaihtotarvikkeet, ruuat jne.). Lisäksi kangaskassi on kevyt kantaa kuumallakin säällä.
- Sadesuoja rattaisiin
- Päivänvarjo rattaisiin
- Hyttysverho rattaisiin ja tarvittaessa myös matkasänkyyn tai hotellien pinnasänkyihin.
- Verho rattaisiin – Ja ne verhon paikallaan pitävät nipsut tietenkin myös. Loistava äänen vaimentaja, kun pikkureissaaja väsähtää esim. ravintolan mölyssä.
- Hyttyspistoke ja tyynyjä – Lapsen kanssa huoneen myrkyttäminen jollain paikallisella aineella ei vain ole ihan jees, joten pistokkein ollaan saatu nopeasti hämärissä kulmissa odotelleet hyttyset viimeiselle matkalleen ilman meidän eloa haittaavia myrkkyjä.
- Adapterit – Jotenkin tuntuu, että lapsen kanssa aina on jotain ladattavana tai muutoin kiinni niissä harvoissa pistokkeissa, joita majapaikasta löytyy. Kaksi mukaan vähintään, koska pitäähän ne omat kännykät ja kameratkin jossain vaiheessa ehtiä lataamaan.
- Kupla/matkasänky – Toimii sänkynä, mutta myös aurinko- ja ötökkäsuojana & leikkitilana myös poolilla, patiolla, terdellä jne. Ihan ykkösjuttu paljon kiertelevälle, jotta ei tarvitse valita majoitustakaan pelkän pinnasänkytarjonnan vuoksi. Meillä on ollut käytössä kierrätettynä hankittu, todella kätevä Koo-di.
- Lakana kuplasänkyyn – Ainakin meidän Koo-din oma patja on hiostava yksistään, tyynyä ei alle 1-vuotias vielä tarvi.)
- Kevyt viltti – Tarpeellinen lähinnä viileissä paikoissa, jos tarvitaan peittoa. Majapaikat tarjoavat välillä kyseenalaisia peittoja; liian paksuja, isoja, kuumia, jopa vaarallisia – tai aikuisten lakanoita.
- Vaipat (päivä+yö) – Pidempiin reissuihin aluksi mukaan ainakin 4-5 pvn satsi, jotta pärjää ekaan kunnon kauppaan asti, äläkä oleta saavasi samalaisia kuin kotona kohteessa. Yövaipat toimivat loistavasti välillä päivälläkin, kun tehdään pidempiä siirtymiä tai et tiedä, missä pääsee vaihtamaan vaipan seuraavaksi. Älä hulluna roudaa turhaan puolet matkatavaratilasta vieviä vaippoja mukanasi, sillä niitä saa kyllä lähes kaikkialta:)
- Wipesitx2 – Parhaita ne muovisella kannella varustetut. Muistathan laittaa erilliseen pussiin koneessa sekä ruumassa että sisätiloissa, sillä ilmanpaineen vaihtelu saattaa rutistaa nesteitä ulos avaamattomastakin pakkauksesta.
- Unipussi – Ihan kotipaksuus riittää, jos tulee kuuma vähennetään vaatetusta sen alla. On muuten ihan hitti myös lentokoneessa. Lapsi loukkaa itseään vähemmin koviin asioihin istumapaikalla ja sietää koneen tuuletusta & lämpötilan vaihtumista.
- Harsot 2-3 kpl Toimivat pyyhkeenä, vilvottajina yms, ihan ekoilla matkoilla meillä oli näit 8 kpl, mutta vähenivät iän myötä)
- Vaihtoalusta – Pieneen tilaan mahtuvaa alustaa kantsii pitää mukana koko ajan, sillä ainakin meillä reissussa vaippoja vaihdetaan ihan missä tahansa.
- Vauvan hammasharja ja hammastahna – Meille tuli ekat hampaat Thaimaassa 9 kuukauden iässä, harjaus on hyvä aloittaa heti tai jopa aiemmin, jotta lapsi tottuu toimenpiteeseen, eli mukana ollut harja ei ollut turhake.
- Tutteja – Ota mukaan monta ja laita eri laukkuihin minigrip-pusseihin. Kaikkialla, etenkään Aasiassa, et välttämättä löydä edes parhaasta hypermarketista korvaajaa hukkuneelle. Tuttejahan tippuu helposti, joten varatuttien läsnäolo on elintärkeää tutti-iässä olevalle. Meillä reissun pituuden mukaan, niitä on ollut mukana 3-6 kpl). Laita eri paikkoihin ja matkalaukkuihin, sitten löydät helpommin, kun omat vanhemman hatara muisti pettää, missäs ne tutit nyt olivatkaan.
- Tuttinauhat 2kpl – Varsinainen nauha ja tietty taas varanauha ja juurikin siksi, ettei ne kuuluisat tutit hukkuisi tai lentäisi mäkeen.
- Matala aikuisten tyyny – tämä toiselta matkustavalta perheeltä saatu vinkki on ollut ihan paras. Helposti repun päälle rullattava tyyny jelppii vanhempia pitelemään lasta vakaammassa asennossa lentokoneessa istuttaessa (ainakaan meille lennoilla tarjotut viltit ja tyynyt eivät ole riittäneet pitämään bebeä rauhallisessa nukkumisasennossa ja joo, muutoin homma on käsikrampein ja puutumisineen yhtä horroria). Tyynyn kanssa on tasoitettu vauvan matkaa myös speed boat – ja rämisevissä lava-autokyydeissä sekä muuten perheen äidin niskatyynynäkin silloin, kun hotellin tyynyt tuntuivat liian korkeilta. Meillä matalana tyynynä on toiminut Finlaysonin tyyny. Ota mukaan tietty myös tyynyliina, joka tyynyä helpompi pestä.
Ruokatarvikkeet
- Puurojauheet – Puuron/vellin syöminen ei ole yleistä kaikkialla, lähinnä Pohjoismaissa, eikä vauvalle sopivia hienojakoisempia puuroaineksia aina löydy. Puurot olemme ottaneet mukaan kotoa. Otatahan mukaan myös puuron mittalusikan (tai oikeastaan kaksi jälleen, sillä näilläkin on tapana hukkua).
- Maitojauhe – Äidinmaidonkorviketta löytyy kaikkialta, useimmiten jauheena. Jauhe on loistava kumppani vauvan kanssa matkatessa, koska saat tehtyä helposti tuoretta maitoa, kunhan sinulla puhdasta vettä, johon sen sekoittaa. Korvikejauheita löytyy kaikkialta, maito-ongelmaisille hypoallergenic-jauheitakin jonkun verran. Koska meillä on maitoproteiiniallergian vuoksi jouduttu käyttämään erikoiskorviketta, on tämäkin tullut selvitettyä usein paikallisten kanssa. Sen verran haastavaa on ollut erikoiskorviketta löytää, että lyhyissä reissuissa on roudattu korvike mukana tai ainakin ennakkoselvitetty, mistä saa ja suunniteltu reissureitin mukaan, mistä ja koska ne loman edetessä haetaan.
- Soseet – Lennolle tavallista annostelua 3-kertainen määrä mukaan. Ruokarytmi menee sekaisin lentäessä (yleensä lapsi syö enemmän) ja huomioithan, että ennen kuin olette päässeet kentältä majapaikkaan ehtii kulua myös usein paljon aikaa. Lisäksi syöminen on hyvää viihdettä lentokoneessa/siirtymissä. Lasipurkkeja kivempia kantaa ovat tuubisoseet thie
- Syöntisukka – Jos haluaa antaa tuoreita hedelmiä lapselle. Huom! Sukan jälkipesu voi osissa kohteita olla ongelmallista, kun kraanavesi on mitä on, ja kuumaakaan ei aina helposti saa.
- Ruokalappu x 2 kpl – Ja ehdottomasti pieneen tilaan meneviä kankaisia. Kun toinen on pesussa, toinen käyttöön ja sitä rataa.
- Vauvan pehmeät ensilusikat x 2 – 4 kpl Taas näitä helpti hukkuvia tavaroita, mistä syystä ollaan pidetty iso määrä mukana. Toki normilusikatkin käy, jos lapsi ei ole kova pureksimaan lusikoita ja ruokailut tapahtuvat rauhassa, etteivät ne pienet ikenet vaurioidu.
Kosmetiikka, lääkkeet, aurinko- ja ötökkäsuojat
- Hiusharja
- Kynsisakset
- Aurinkolasit (ja niiden pidikkeet.) – Lähinnä käytetty uidessa, muutoinhan on rattaiden varjo auttanut pitkälle.
-
Hoitovoide – On muuten ihan varma, että ensimmäinen ihottuma/kuiva/rohtunut alue iholle ilmestyy juuri ekoilla matkoilla.
-
Hyttyssuoja – rattaisiin ja/tai sänkyyn hybridi ois paras, mutta ainakin meille osoittautunut sangen haasteelliseksi löytää. Niinpä roudataan kohteen mukaan yhtä rattaisiin sopivaa, toista pinnasänkyyn sopivaa. Onneksi ei paina satoja kiloja. Huom! Monissa hotelleissa ja majapaikoissa saatava ”pinnasänky” on huomattavasti suurempi kuin suomalainen kodissa kiinteänä oleva pinnasänky, joskus ollaan laitettu kuplamatkasänky sellaiseen pinniksen sisään ja saatu käyttöön samalla sekä pinniksen turvallisuus ja pehmeys että kuplan hyönteisverkko.
-
Talkki, mieluiten vähän pöllyävä rasvatalkki – Kosteus, hiki, nestevaje, lapsen herkkä iho – do I need to say more.
-
Sinkkivoide – Sama juttu, meidän ainoa alun vaippaihottuma tuli nimenomaan reissussa.
-
Pesuaineet (tiski+pyykki) – Varsinkin ensimmäistä tarvitaan päivittäin tuttipullojen vuoksi. Ollaan koettu, että on helpompi ottaa kotoa mukaan, kuin lähteä metsästämään kohteessa ja löytää ylihinnoiteltu, huonolaatuinen, liian iso pullo, jota joutuu roudaamaan kaikkialle tai joka ei kylmemmällä vedellä edes pese maitopulloja kunnolla jne.
-
Hyttysmyrkky merkkiä Free (alle 1-vuotiaalle sopiva) – Harva hyttysmyrkky sopii vauvalle, eikä juurikaan ole törmätty sopiviin/turvallisiin reissukohteissa. Ollaan haettu Suomesta apteekista ennen matkaa. Tää on hyvää kamaa. Suosittelemme lotion-muodossa olevaa hyvän levittyvyytensä ansiosta.
-
Aurinkosuoja (alle 1-vuotialle sopiva) – Kovin monia aurinkorasvoja ei alle 1-vuotiaalle löydy Suomestakaan, joten ollaan otettu täältä mukaan tutut merkit. Reissun päällä parhaiten sopivat löytyvät paikallisista apteekeista. Moni suosittelee vauvan herkälle ja ohuelle iholle mahdollisimman luomuja aurinkotuotteita.
-
Orodrops-korvapuudute – Alle 1-vuotiaan korvien ei pitäisi sattua lennolla kuin ehkä flunssassa. On ollut varuilta mukana, muttei oikeata tarvetta ole tullut kuin kerran.
-
Nestemäinen vauvan Panadol ja lääkkeen annostelija (!), tarvittaessa myös ibuprofeiinista samat. On auttanut hammasvaivoissa ja kuumeessa.
-
Pegorin – Jotta kaikki toimisi, pitää myös vatsan toimia, ainakin meillä oli ihan alkuun tällaisia vaivoja. Suositus Pegorinin yksittäiseen käyttöön tarvittaessa saatiin lastenlääkäriltä.
-
D-vitamiinitipat
Vaatteet
- Parit sukat – Lähinnä matkustukseen ja kotiin saapumiseen lämpimissä kohteissa.
- Yökkärit – 1 lämmin koneeseen ”matkustuspyjamaksi” , 2 kesäyökkäriä, jotta toinen ehtii kuivua, jos tulee yllätyksiä.
- Haalareita – Pitkiä ja lyhyitä, jotta jalat saa piiloon auringolta myös rattaissa; megakuumuuksissa ei lähes koskaan käytetty pitkiä, koska ovat liian kuumia, joten rasvasimme jalkoja ja pidimme ne mahdollisimman hyvin varjossa. Kuumissa kohteissa alhaalta avattavista kesähaalareista tuli meidän suosituin vaatekerta helppoutensa ja keveytensä ansiosta.
- Teeppareita
- Shortseja
- Uv-uikkarit x 2 – Mielellään kaksiosainen ratkaisu, jotta uimsen jälkeen onnistuu vaipan laitto. Uikkareina=alaosana käytimme mainioita ImseVimsejä.
- Huppari – Hyvä lennolla helpon puettavuutensa vuoksi sekä tietenkin kohteessa iltaisin, huppu suojaa myös ötököiltä ja viimalta tarvittaessa.
- Pitkähihainen – Yksi ohut riittää lämpimissä kohteissa, jos on jo hupparia ja vilttiä muutoinkin matkassa.
- Housut x 2
- Sukkikset/SocksOnsit – Sukkikset ovat meille ovat olleet ihan turhat, mutta sukkien poispotkijalle voivat olla hyvinkin tärkeät. Itse olemme käyttäneet SocksOnseja apuja siihen, ettei matkustaessa käytetyt sukat löydy mäestä.
- Hattux2 – Tämä on tärkeä niin tuulisissa kuin aurinkoissa kohteissa, mutta muista, että tämäkin saattaa lähteä mäkeen, joten pari mukaan jo pelkästään siitä syystä. Lämpimässä kohteessa mitä keveämpi, sitä mukavampi.
- Bodyjatke – Niin hullulta tarvikkeelta kuin kuulostaakin, mutta meidän tyttö kasvoi sellaista tahtia kuukauden reissulla, että takaisin tullessa ei olisi sopinut mikään lämpimämpi matkustusvaate koneeseen enää päälle ilman jatketta.
- Uimavaipat/uimauikkarit – Kuten edellä mainitsin, uimavaippapakettia ei koskaan edes avattu, koska Imse Vimset.
Mitä muuta?
- Sauvasekoitin – Jos on halua tehdä soseita paikan päällä. Pohdimme asiaa, mutta pärjäsimme aina ilman, koska kuitenkin kaikki oli muussattavissa joko haarukoin tai pyydettävissä soseutettuna ravintolassa.
- Vedenkeitin – Monissa majapaikoissa löytyy vedenkeitin omasta takaa melkein joka huoneesta. Keitintä tarvitaan tuttipullojen ja ruokavälineiden tiskaamiseen, jossain jopa ihan perustiskiveden tekemiseen tai juomaveden keittämiseen/ maidon lämmittämiseen. Myös vedenkeitin löytyi joka majapaikasta ja sen olemassaolon pystyi tsekkaamaan etukäteen. On muuten järjettömän iso apu, jos menee kunnon isommaksi pyykkisetiksi joku lomapäivä.
- IPad – Kulki meilläkin matkassa hetken. Lähinnä siinä soi Spotifysta unimusa lapselle majapaikoissa ja vähän oltiin latailtu myös pelejä ja satuja tms. Huomasimme kuitenkin nopeasti, että kaiken saman sai tehtyä kännykän avulla, joten pädi jäi viimeisillä reissuilla kotiin. Jatkossa saatamme toki ottaa taas lapsen viihdykkeeksi, kun alkaa käyttää sitä ihan kokonaan yksinään.
- Matkasyöttötuoli – Monesta paikasta uupuvat syöttötuolit, joten kannattaa miettiä, miten suttuisen syömisen hoidatte. Meillä istuttiin syöttötuolin puuttuessa pitkälti vielä alle 1-vuotiaana rattaissa. Jos tyttö olisi opinut kunnolla istumaan ennen 1 ikävuottaan, oltaisiin otettu jo tämä hankkimamme Sack’n’seat-tuoli käyttöön. Nyt Yli 1-vuotiaana kankaasta tehty matkasyöttötuoli liikkuu mukana reissussa, vaikka toki rattaissa syöminen onnistuu yhä. Haasteena nyttemmin on itse syöminen, sillä lusikalla ruokaa saa läiskittyä ihan kaikkialle. Rattaiden pesu reissussa on karmivaa hommaa, joten peukutamme kovasti tämän keksinnön puolesta.
- Uimarengas – Tämä hankittiin, muttei testattu. Monella toimiva vehje, meille ennen 1-vuotissynttäreitä ollut lähinnä turhake, mutta yhä aiomme seuraavalle reissulle uhmaten ottaa mukaan. Tytöstämme on ollut vaan kivempaa leikkiä vedessä vanhempien sylissä.
- Alusta sormiruokailuun – Riippuen kohteen hygieniatasosta erillinen oma alusta voi tulla tarpeeseen. Meillä käytössä kätevä Ezpz-alusta, mutta ollaan oltu niin myöhäisherännäisiä sormiruokailun suhteen, että matkavarusteina tarvitsimme vasta 1-vuotissynttäreistä eteenpäin.
3 Comments
[…] avuksi julkaisimme aiemmin oman listan alle 1-vuotiaan kanssa matkustamiselle (Ultimate pakkauslista: Mitä matkalle mukaan alle 1 vuotiaan kanssa). Samaa listaa kevyesti modaten olemme pärjänneet niin kotimaan viikonloppureissut kuin […]
Siis apua mikä määrä tavaraa! 😅 En ole edes omistanut tuollaista arsenaalia tavaroita, vaikka vauvoja on ollut jo viisi. Tässä esim lista mitä oli mukana kaupunkilomalla 3kk ikäiselle:
– vaippoja
– vaihtovaatteita
– kantoliina
Ei mitään muuta, eikä muuta tarvittukaan.
Nyt repesin:D Lyhyillä kaupunkilomilla imetetyn pikkubeben kanssa just noin! Mitään turhaa ei kantsikaan kantaa:) Aina riippuu vauvan kehitysvaiheesta, reissun pituudesta, hänen yksilöllisistä tarpeistaan, ja ennen kaikkea siitä lähteekö vauvansa kanssa kaupunkilomalle palveluiden ja kauppojen äärelle vai pidemmälle kiertueelle viileään vuoristoon tai saarille jonnekin kauas, jossa ei kaikkea olekaan noin vain tarpeen tullen ostettavissa.
Tää koottu ultimate-lista koskee koko ekan ikävuoden kaikkia reissutarpeita erilaisine vaiheineen (hampaat, liikkuminen, ruoka jne.) ja erilaisia reissuja, ja on siis modattavissa vauvaan ja matkaan liittyvien muuttujien mukaan. Ensiapuna toimivasta matka-apteekista en kuitenkaan liikoja karsisi. Sen verran haasteellista on tutuistakin maista välillä apteekkia tai tiettyjä lääketarpeita löytää. Lapsen terveys on meille ykkösasia <3
Meillä oli mukana myös oma muovinen puurolautanen ja tiskiaineen lisäksi tiskiharjan pää. Pikapuurohiutaleista ja vedenkeittimellä keitetystä vedestä saa äkkiä iltapuuron omalle lautaselle ja tiskiharjalla kylppärin altaassa lautasen puhtaaksi. Matkan lopuksi tiskiharjan(pään) voi heittää roskikseen eikä sitä tarvitse enää kantaa kotiin.